A titok, hogyan lehet hálószobád is igazán férfias
2015. december 04. írta: sulyazsu

A titok, hogyan lehet hálószobád is igazán férfias

 

Egyedülálló -és egyedül élő- férfiként is hangulatos, rendezett, otthonos hálószobában szeretnél aludni? Esetenként egy fontos vendégeddel is szeretnéd hálódat megosztani? Ebben a cikkben elárulom azokat a tippeket, amikkel javíthatsz a hálószobád összképén, még akkor is, ha esetleg a reggeli sietségben elfelejted az ágyad bevetni.

 

Egyedülállóként nehéz rávenni magad, hogy reggelente bevesd az ágyadat? Biztos, hogy ezzel nem vagy egyedül. És bizony az is előfordulhat, hogy váratlanul viszel fel magadhoz egy illusztris vendéget. Nem is akármilyet! Ne szaladj előre bevetni az ágyat! Javíthatsz a helyzeten azzal, hogy  legalább háló ágyad körötti teret rendezed be igazán lenyűgözővé. Vagyis a hálószobád legyen igazán, stílusos, férfias és hívogató. Ugye, nem kell mondanom, hogy kit hívogató? Ne kelljen szégyellned hálószobádat vendéged előtt. Legyen az olyan, ami igazán hangsúlyozza  férfias jellemedet.

 

Hogyan?

 

Ezzel a posztommal hadd segítsek neked a férfias háló kialakításában.

 

Koncentrálj a színekre és a formákra!

 

Mármint a hálószobád megtervezésénél és berendezésénél. Minden háló kialakításánál vannak azonos szempontok, ezzel most nem kívánlak untatni, azokat elolvashatod ebből a posztból

Most azokat az apróbb tippeket osztom meg veled, amitől igazán férfiasra és magad stílusára tudod berendezni a hálószobádat.

Egy enteriőr jellegét a színekkel, formákkal, az egyes berendezési tárgyak vonalvezetésével, mintákkal tudod megadni. Hálószobád berendezéséhez válassz hát, ennek megfelelően férfias színeket, formákat, vonalvezetést, anyagokat.

 

Mik lehetnek ezek?

 

 

Lehetőleg válassz, a sötétebb árnyalatok közül, masszívabb formák, geometrikus, nonfiguratív minták közül. 

 

Mindemellet, az sem baj, ha egy kísérő „nőiesebb” színt, formát választasz , de a lényeg, hogy azt ne vidd túlzásba és legyen mellette bőven férfias szín vagy forma. Valami, ami igazán erőt sugárzó elem.

Válassz például, szürke, barna színekből, ezek különböző árnyalataikból.  De akár az ezüst és arany is elegáns és erőt sugárzó. Ezeket inkább kísérő színeknek válaszd például a függönyön, ágytakarón, szőnyegen, tapétán.

Mindezek mellett, ha piros vagy kék kiegészítők közül is választasz kis mennyiségben, nagyon jól fog mutatni.

 

Vagy, egy másik példa:

Választhatsz sötétebb falat vagy lapfüggönyt.

És nem lősz mellé, ha mellette puha világosabb szőnyeget választasz az ágy mentén.

 

 Az ágyad,- ami mondanom sem kell, franciaágy legyen, -legyen egyszerű vonalvezetésű,

maszkulinhalo.jpg

halo.png

ferfihalo4.jpg

 

Válassz olyat, aminek a fejrésze bőrből, textilbőrből van. Nézd, milyen férfias és erőt sugárzó!

 bortamlasferfihalo.jpg

Kiegészítőkre is figyelj!

 

Kiegészítőkkel egyrészt feldobod a hálód hangulatát, otthonosabbá alakítod magad számára. Másrész azt hangsúlyozod a vendégednek, hogy Te a részletekre is képes vagy figyelni. És lássuk be, ez a nőknél előny lesz.

 ferf.jpg

Nyugodtan tegyél fel képet a falra: egy nagyot vagy több kisebbet. Ezeknek a témája viszont legyen valami férfias: pl sport, de nagyon lenyűgöző lehet egy absztraktabb téma is. 

 

Világítással is hangsúlyozd, hogy ízléses férfi vagy!

 

Mindenképpen legyen hangulatvilágítás. Ezzel nemcsak lenyűgözöd a hozzád látogatókat, de a Te lelkednek, hangulatodnak is jót tesz és segíti a zűrös nap utáni ellazulást.

  • Lehet ez egy bútorba rejtett hangulatvilágítás
  • vagy a falat megvilágító ún. súrlófény
  • vagy külön gipszkartonból kialakított és elrejtett világítás
  • mennyezeti dekorcsík mögé rejtett hangulati fény
  • lehet ez spotlámpa, led csík

Tervezz be valami egyedit, hangulatosat, ízléseset! Csakhogy hálód is tökéletesen tükrözze férfias jellemedet. 

 

képek forrása 1, 2

Ha további kérdések merülnek fel benned lakásod férfias kialakításáról, itt kérdezhetsz: info@lakberakademia.hu

 Következő posztomban egy férfiasan praktikusan berendezett lakás tippjeit olvashatod.

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyazsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr88139736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása