Milyen szőnyeg kell egy férfias otthonba?
2016. május 02. írta: sulyazsu

Milyen szőnyeg kell egy férfias otthonba?

 

Férfi lakása kiegészítők nélkül olyan, mint a férfi érzelmek nélkül. Az otthonod kiegészítői igenis fontosak. De most nem a mikróra gondolok, ami a leghasznosabb lehet pörgős életedben. Nem, most olyan finomságokra, ami otthonosabbá teszi a helyet, ahol élsz. És hidd el, neked is kellenek ezek a finom nüanszok. Ha nem értesz a kiegészítőkhöz, az sem baj: egyik pasi felé sem elvárás, hogy értsen a harmonikus lakberendezéshez. Ehhez elég, ha olvasod posztjainkat, segítséget kaphatsz a kiegészítőkre vonatkozóan. A mostani posztunk is ennek szellemében készült: szőnyegekről lesz szó, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerülhess a kiegyensúlyozott, harmonikus, olyan igazán férfias otthonodhoz. 

 

A mai mottónk: Szőnyeget minden pasinak!

Minden pasi lakásába!

Ne hagyjuk ezt ki  a lakásodból, azt gondolva, hogy a "kemény csávónak" a nappalija csak kemény burkolatot kapjon. (legyen az hideg vagy meleg burkolat) 

Igen, ez tapasztalat: nemrég hallottam egy kedves megrendelőmtől, aki hasonló módon gondolkodott. Szó szerint idézve, : "Nem akarok puhánynak látszani, hogy ide  még szőnyegeket is variálgassak"

Nem, kedveseim, erről szó nincs!

Attól nem leszel puhány, mert valami puhaságot helyezel a nappalidba vagy a hálószobádba. Tervezd meg azt úgy, hogy férfias legyen és passzoljon az enteriőrbe.

És inkább azzal fejezd ki a férfias énedet, hogy igényesen választod ki a szőnyeget! Itt mutasd meg, hogy a stílust képviseled. 

Úgyhogy fogadd meg ezeket a tanácsokat is: Légy körültekintő, légy tudatos és légy igényes lakásod dekorálásánál is.

pasis2.jpg

pasis.jpg

lobby-1800.jpg

A képek egy külföldi szőnyegkészítő munkáját dícsérik. Forrás innen

Hogy milyen szőnyeget válassz?

 

Írhatom megint azt, hogy hozzád illőt, otthonodhoz illőt, többi berendezési tárggyal harmonizálót, de azért nem írom, mert ezt már úgy is tudod korábbi posztjaimból. Ha nem tudod, milyen is lenne az, csak írj és tanácsadás keretében segítek választani. 

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én már megtapasztaltam, hogy az olcsóbb, minőségileg is mindig kevesebbet jelent, anyagában, kinézetében és úgy összhatásában. Ezt most természetesen a lakberendezési tárgyakról és kiegészítőkről állítom. Az élet más területeit most hagyjuk. Abba nem szeretnék beleszólni, hogyan is alakítod. Ahogy megszokhattad, az otthonod alakításához tudok tanácsokkal szolgálni. 

 

Szóval  

Ne a legolcsóbbat! Inkább várj még egy-két hétig, rakj félre több pénzt erre is, de válassz igényes szőnyeget. Mint mindenből, ebből is a legjobbat érdemled. 

Láttál már olyan igazán formatervezett led-világítással megbolondított szőnyeget? Ha láttál már, biztos számodra is lenyűgözően hatott. Igazán egyediek, csak úgy mint Te! Fejezd ki ezzel is stílusodat! Oké, elismerem nem a legolcsóbb megoldás, de ha ilyet választasz: mondanom sem kell, a hatás nem marad el. Egy ilyet nem kapsz raktárról, elkészítése időigényesebb és pénzigényesebb.....

Persze ha nem leddel megbolondított szőnyegben gondolkodsz, akkor is lehet igazán stílusos megoldásokat találni.

 

Szín és minta alapján válassz!

 

Nézz körül a lakásodban, nézd meg melyik színből van a legtöbb.

1) Egyik megoldás, hogy ehhez hasonló színvilágból választasz szőnyeget.

2) De ha már zavaróan sok van egy színből, akkor inkább válassz olyat, ami szín csak egy-két kisebb felületen jelenik meg.

Ne próbálj ugyanolyan árnyalatot találni, mert zavaróan nem fog egyezni. Elég ritka esetben sikerül ugyanazt az árnyalatot megtalálni, már csak az anyagok eltérő fénnyel kapcsolatos viselkedése miatt is. :) A fénytani ismeretekre most nem térnék ki. 

Mintáját tekintve megint "A kevesebb, több" elvre támaszkodva tudsz megfelelően dönteni.

1) Ha lakásod tele van mintás falfelületekkel, egyéb mintás kiegészítőkkel (függöny, ágytakaró stb) akkor legjobb, ha egyszínű szőnyegben gondolkodsz.

2) Ha viszont egyáltalán nem jelent még meg semmilyen minta az adott helyiségben, nem baj, ha a szőnyeg az, ahol egy kis érdekességgel, színnel, mintával feldobod.

 

egyszeru.jpg 

alcala-de-h45800.jpg

pasik.jpg

 

minimalistapasis.jpg

Hova tegyél szőnyeget? 

 

Ne ess át a ló túloldalára, ne tegyél mindenhova! Elég a nappaliba és hálóba. És mehet még a fürdődbe. Szimmetrikusan elrendezett nappaliban egyszerűen a dohányzó asztal alá, szimmetriát követve helyezz szőnyeget. Hálóban legjobb, ha ágy mellé helyezed, ha kilépsz az ágyból erre lépj. De persze minden enteriőr más, lehet, hogy máshogy adja magát a szimmetria. Vagy épp egy kis asszimetria hiányzik a helyiségből. Törekedj a kiegyensúlyozottságra itt is. 

 halo.jpg

furdobe_egyszeru.jpg

képek forrása

 

Személyesen válassz!

 

A természetesség híve vagyok, ezért szeretem, ha a vásárlás is a maga természetességével zajlik. Ez különösen érvényes a lakáskiegészítők világában. Ezúttal hanyagold a webshopokat!

Értem én, hogy nagyon elfoglalt vagy, egyéb sürgős dolgod is akad és hogy sokkal kényelmesebb lenne otthon a kanapén heverve leadni rendelésedet bármely lakberendezési tárgyra is, de ezt ezúttal nem javaslom. Mindenképpen szánj rá időt és energiát, hogy saját szemeddel lássad, saját kezeddel tapintsad a választott szőnyeget. Én azt tanácsolom, akár mezítláb is próbáld ki a boltban, milyen lesz majd otthoni kényelemben használnod. 

Ha további kérdésed merült fel, ide írhatsz: info@labkerakademia.hu

Addig is lakj jól!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyazsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr388191518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2016.11.16. 20:57:46

Micsoda hülye kérdés...egy FÉRFI otthonába? Medve-, vagy kardfogú tigrisbőr kikészítve. A falra díszhelyre téve pedig az az egy szál kés, amivel a bőr tulaját a FÉRFI elejtette :D
süti beállítások módosítása