Nappali falszín: férfiasan tökéletes
2016. október 24. írta: sulyazsu

Nappali falszín: férfiasan tökéletes

Eszembe jutott egy reklám, amelynek szlogenje a... "férfiasan tökéletes". Ez a találó. Ilyenre szeretnénk varázsolni a lakásodat is. A mostani bejegyzés is ezt tartja szem előtt. A témája a nappali falának megtervezése. Cél a harmónia és a férfiasság kifejezése. 

 

Merthogy a nappali fala nem csak úgy le van meszelve, festve egyszínűre. Legalábbis nem a trendi, erős energiákkal, teremtő erőkkel megáldott, férfias férfi nappalija. Ha még nem érzed magad ilyennek, segítünk, hogy környezeted úgy alakítsd, s meglátod a környezeted hatása pozitív lesz számodra is. 

Nem olyan nehéz ez, csak kövesd a lépéseket: 

1) Válassz egy színt, ami dominál. És persze férfiasságot sugároz. Ez legyen visszafogottabb, mélyebb tónusú. Barna, szürke, olívazöld, de lehet ez akár a fehér is. NE legyen piros, kék!

 

2) Legyen egy kiegészítőként választott színed. Ez lehet élénkebb, életörömöt, energiát sugárzó, feltűnőbb, mert ezt úgyis csak kiegészítésként használjuk. Illetve, pont azért, hogy élénkebb hatást adjon a fő színek mellé. Ez lehet, piros, élénk zöld, türkiz. Lehet akár királyi arany, vagy ezüst. Olyan neked való 

3) Válassz ki a nappalidban egy falat, amit szeretnél kiemelni. Lehet ez a kanapé mögötti fal, vagy az, amelyik az ajtóval szemben található. 

4) Ha sötét árnyalatot választottál fő színnek, ne legyen minden fal olyan, mert az kripta hatást fog kelteni. Akkor válassz annak világosabb árnyalatot minden falra. Azt fesd vagy tapétázd fel. 

5)Válassz tapétát, dekor panelt, dekorációs burkolatot, faburkolatot. 

 

Ezt pedig a kiemelni kívánt falfelületre használd. 

fa_falburkolat.jpg

falpanel.jpg

képek innen

Nem is nehéz, igaz? 

Mutatok néhány ellenpéldát, hogy mire NEM gondolunk:

 

neigy.jpg

Ez így túl sötét

nemferfias.jpg

Lehet, hogy a vörös energiát sugárzó, határozott, mint egy férfi, de ez így túl vad, nyugtalanító. Semmiképp sem hozzád illő. S engedd meg, hogy egy kicsit a színekkel kapcsolatos ismereteimet is a szolgálatodba állítsam. Mindez annak köszönhető, hogy túl erős a kontraszt a vörös és a fehér bútor között és a vörös annyira előtérbe akar kerülni, annyira nyomul, hogy ebben a dekorációban nincs meg a harmónia, inkább feszültséget sugároz. Ezt meg nem szeretnéd, igaz? Pláne nem a nappalidban, ahol ellazulnál délután, vagy a barátaidat fogadnád lazulásra.

 neigy2.jpg

neigy3.jpg

képek innen

 

Ha még mindig kérdésed van, bízd ránk az otthonod megtervezését!

Amíg mi tervezünk, élvezd a szabadidődet, építsd a karriered, randevúzz a kiválasztottaddal. 

Ide írhatsz: info@lakberakademia.hu

Lakj jól!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyazsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr718757950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása