Néhány dolog, ami nem maradhat ki egy igazi férfi lakásából
2017. március 01. írta: sulyazsu

Néhány dolog, ami nem maradhat ki egy igazi férfi lakásából

Többen többféle stílussal, igényekkel rendelkeztek, de néhány dolog közös bennetek. Szeretitek az igényes, férfias, trendi és kényelmes dolgokat, így természetes a harmonikusan, férfias stílusban kialakított otthon iránti igényetek is. Ha eddig nem sikerült kialakítani az ízlésednek megfelelő de férfias hangulatot árasztó lakást, most néhány követendő tanácsot osztunk meg veletek egy budapesti férfi lakás képeivel.

Ezúttal arra invitállak, hogy tanulj a legjobbtól, lesd el a legjobb szakember által tervezett, berendezett lakás csínját-bínját. Néhány pontban összegyűjtöttük, mik azok a fontos elemek, amikre ha odafigyelsz, Te is jóleső érzéssel lépsz majd be férfias lakásodba.

Hadd mutassam be nektek, Bonta Gáspár –általam mesternek tartott- belsőépítész által tervezett és kialakított férfi otthont. 60 nm, Budapest, belváros. Köszönöm Gáspárnak a nagyszerű beszélgetést, a projekt bemutatását, 

Ha a következő 7 pontot követed lakásod kialakításánál, a végeredmény férfias hangulatú, praktikus, élhető otthonod lesz. 

 

Jellemzően férfias színekből tervezz!

 

Minden színnek van egy hangulata, találd meg azokat a színeket, amikre legtöbben azt mondjuk hogy férfias jellegűek. Ezek legyenek többségben, nagyobb felületen a lakásodban. Így például a

padló sötét barna, szürke, fekete,

fali burkolat, fehér, barna, szürke,

bútorzat színe: barna, fekete,

 furdo.jpg

 etkezo.jpg

Jelenjenek meg a férfias anyagok!

 

Ahogy színeknél is írtuk, az anyagokhoz is kapcsolhatunk egy jelleget. Törekedj arra, hogy minél több férfias jellegű anyagot vonultass fel az otthonodban. Mik lehetnek ezek?

Tipikusan ilyen:

a nyers téglahatású burkolat,

a fém lépcsőszerkezet, korlát,

ferfianyag.jpg

teljes_tegla.jpg

Akár egy bőr kanapé, fotel is felkerülhet a listára.

Alkalmazz egyedi dolgokat!

 

Kell valami, ami megragadja a tekintetet, ami fantáziadús, esetleg meghökkentő, valamiért egyedi. Ezzel ki lehet emelni a Te különlegességedet is. Egy különleges férfinak pedig a lakásában is kell legyen valami különleges elem!

lichthof.jpg

furdo_lichthoffal.jpg

Itt például a kedvenc megoldásom, ahol Gáspár a Lichthof-ból alakított ki egy látványelemet. Az épített fal egy részét üvegtéglával helyettesítette, s mögötte az „üregben” világítást alkalmazott, amihez kapcsoló a fürdőszobában található. Óriási ötlet! Imádom!

Miért ne alakíthatnád ki ezt otthonodban Te is?

 

Ne hagyd ki a fali dekorációs elemeket sem!

eloszoba.jpg

 

Ne csak az alap darabokra figyelj, ne csak a burkolat és a bútorok megléte legyen lényeges. Fontosak a kiegészítő elemek is az otthonodban, mert ezek adják meg a hangulatot Használj dekorációnak férfias témákat, ilyen hangulatú fotókat. Ebben a lakásban például Szász János fotónyomatai díszítik az előszobát. Kicsit gombhoz a kabátot jellegű volt, hiszen a dekor fotók előbb megvoltak, és ehhez igazítva kellett az előteret is megtervezni. Kitüntetett szerepbe kerültek ezek a fotók. Aki megérkezik a lakásba, egyből megcsodálhatja őket.

 falikep_etkezonel.jpg

Valójában egy jól megválasztott fali lámpa, falikar, surlófénnyel is lehet dekorációs elem.

 

Kevés nyitott, pakolós felületet alakíts ki!

 

Férfiak kevésbé szeretnek takarítani és rendet rakni –természetesen minden elismerésem a kivételeknek-, ami alapból arra sarkallja a tervezőket, hogy minél több zárható, mindenféle mütyűröket elnyelő, és elrejtó bútordarabot alkalmazzanak.

 

Nem hiányozhat egy jól megtervezett gardrób

 

Ti férfiak is igényesek vagytok a megjelenésetekre, ruháitokra, és igenis fel tudtok halmozni rengeteg ruhát cipőt. Ehhez viszont jól tervezett gardróbra is szükségetek van. Ebben a férfilakásban két egymással szembe állított kn 250cm-es walk-in jellegű gardrób található. Egy férfi számára elég

 

gardrobhatulrol.jpg

Körültekintően ötvözd a designt a funkcióval! 

 

60 négyzetméterből is ki lehet hozni olyan lakást, ami tágasabbnak tűnik. Válaszfalak áthelyezésével, funkciók jó érzékkel való tervezésével, egyedi asztalos bútormegoldásokkal, mint itt. 

latkep.jpg

Egyéb adatok:

A lakás belsőépítészeti tervezése kb. 3 hónap

Kivitelezés anyagköltsége és munkadíja kb. 160.000 Ft/nm

 

Egyéb infokért ide írhatsz: info@lakberkademia.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyazsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr8612304143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2017.03.02. 12:56:02

Ez latvanytervnek jol mutat, latszik az atgondolt tervezes, de a par egyedi megoldastol eltekintve olyan mint az irodahazunk, modern, atgondolt design- de nem lakalyos.
Bar multikörnyezetben dolgozo elkötelezett munkavallalok szamara idealis lehet.
süti beállítások módosítása