5 tipikus hiba férfi lakások berendezésénél
2017. február 16. írta: sulyazsu

5 tipikus hiba férfi lakások berendezésénél

 

Az egyedül élő férfiak legtöbbször egyedül is tervezik meg és rendezik be lakásukat. Céljuk mindenképpen az, hogy élhető, és harmonikus otthon váljék a lakásból. Nem mindig áll mellettük egy olyan személy, teszem azt egy hölgy, aki ért hozzá, ezért gyakran csorbát szenved ez a harmónia, rendezettség, stílusosság iránti igény. Ha elolvasod a következő sorokat, kiderül belőlük, mik a leginkább előforduló hibák, amikkel férfi lakásokban találkoztunk. Célunk az, hogy tanulj mások hibáiból, ezeket Te lehetőleg elkerüld; így elérheted, hogy ha magad rendezed be otthonodat, az hangulatos, kényelmes, igazán stílusosan férfias lesz.   

 

Lakásod állapota, berendezése, otthonos jellege árulkodik rólad. Ahogy megtervezed, berendezed és rendben tartod lakásod, képet ad rólad azoknak, akiket meghívsz magadhoz. Bizonyára van egy tudatos imázsod, amit az otthonod falain kívül felépítettél. Szeretnénk segíteni, hogy ezt fenntarthasd az otthonodon belül is.  Ugye, Te sem akarod, hogy otthonod egy-egy részletét megszólják a barátaid? Ugye, azt sem szeretnéd, hogy barátnőd sarkon forduljon a bejáratnál és faképnél hagyjon? A következő hibák elkerülésével jó esélyed van arra, hogy férfias otthonod is stílusos legyen. 

1. A fontossági sorrend és a hangsúly 

 

Gyakran azt tapasztaljuk, hogy a férfi a gondolkodásánál fogva sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonít a tévének, az elektronikai berendezéseknek és a kanapénak. Ezt a gondolkodást elfogadjuk, de ha otthonod berendezésénél is ezt az elvet követed, elveszted a harmóniát és az otthon jellegét.

Általában elsőként a tévét és a kanapét választjátok ki- vagy éppen ehhez ragaszkodtok az előző lakásból-, és a világ összes pénzét is képesek vagytok erre a két fontos dologra költeni, mert szerintetek ezek adják meg a kényelmet és vagányság érzését. Ezek után igazán kevés pénz marad az olyan dolgokra, amik megadják az otthon hangulatát és inkább azoknak a kiegészítőknek a beszerzését halasztjátok későbbre. S nagyon sokszor ezek aztán el is maradnak, mert nem érzitek igazán fontosnak.

TIPP: Azt tanácsoljuk, inkább kisebb tévében, kanapéban gondolkodj, de maradjon energiát még az olyan számodra érdektelennek tűnő dolgok beszerzésére is, mint egy-egy szőnyeg, függöny, dekorációs kép a falra. Ezeket nem szoktátok fontosnak tartani, de ezek adják meg az otthoni hangulat sava-borsát és igazán ki tudják fejezni férfias személyiségedet.  

 

2. Színekben való tanácstalanság

 

 

Vagy rettentően féltek a színektől, és alig akartok használni valami egyedi színt és inkább maradtok a fehér falaknál, vagy pedig annyira ki akartok tűnni a tömegből és ki akartok emelni egy-egy részt a lakásotokban, hogy a színválasztás igazán vadra, túlzóra és kevésbé harmonizálóra sikeredik.

Figyelem, nem kell, és nem illik az egész konyha minden falát vad narancssárgára festeni!

Mielőtt ilyenbe fognátok, kérjetek tanácsot! Persze, mi is bátorítunk színek használatára, de megfelelően variálva és megfelelő mennyiségben. Kerüljétek az öncélú színhasználatot. 

 pasis2.jpg

Forrás

 

3. Alulbecsült dekorációs elemek

 

 

Sokan nem tartjátok fontosnak a dekorációs elemek, egyéb hangulati elemek használatát, ezek érdekes variálását. Már a tervezés folyamatánál "levágjátok" a látványtervekről, mondván, fölösleges, nem lényeges, kár ezekre költeni. Mi meg próbálunk meggyőzni Titeket, hogy de igenis ettől lesz hangulatos az otthonod.

ad1) A jól összekombinált látványelemektől lesz egyedi az egész enteriőr, több, mint odapakolt bútorok egyvelege. Aztán, mikor elkészült az enteriőr, és kapjátok az elismerő szavakat, rájöttök, hogy az egyes dekorációs elemeknek hatása van az összképre.

ad2) Ráadásul ezek az elemek tudják kifejezni a személyiségedet. Olyan lehet, mint egy tetoválás: önmagad kifejezése és bizonyos üzenet képi megjelenítése. Persze, nem minden férfi ért a dekorációs elemek megfelelő használatához, és ha tanácstalan vagy, kérjél segítséget ebben. Inkább bízz meg valakit, minthogy kihagyd a lakásod hangulatából. 

 

egyszeru.jpg

Forrás

 4. Elhanyagolt konyha

 

Valójában kevés férfi használja egyedül élőként napi szinten - főzésre- a konyhát és ez meg is látszik sokszor a konyha tervezettségén és állapotán is. Mivel nem kellőképpen tervezted meg a konyhát, nem minden részletében kényelmes, és nincs minden fontos dolognak kényelmesen elérhető helye. Ennek köszönhetően a használat után is érthetően kevés affinitást érzel ahhoz, hogy rendbe tedd a konyha állapotát.

Persze, itt is -mint minden más pontnál- tisztelet a kivételeknek. 

Ha már a beköltözéskor/ felújításkor sikerül ergonomikusan és trendin megtervezned a konyhát, akkor nagyobb örömmel készítesz majd bármely vendégednek vacsorát, és a főzőcskézés után is gyorsabban tudsz majd rendet tenni benne.

kitchen.jpg

Forrás

Ráadásul: Ha rend van a konyhádban, akkor a számodra fontos barátnőd is elismerő véleménnyel lesz rólad. Tudod, a hölgyeknek fontos a konyha állapota. (is)

 

5. Nem kellőképpen tervezett fürdőszoba 

 

Az ergonómiai megtervezéssel még nincs is sok hibalehetőség, mert sokszor jól eltaláljátok a fürdő kényelmi szempontjait. Az viszont gyakran probléma szokott lenni, hogy alulbecsülitek a használati tárgyakat, és higiéniai, kozmetikai igényeiteket. Az idő előrehaladtával egyre több termék kerül be a fürdőtökbe és ezek legtöbbször nyitott polcon, kád szélén landolnak és a végén teljes káosz és rendetlenség uralkodik el a látványon. Már az elején tervezz és építtess be annyi zárható szekrényt, amennyit csak lehet.

Ha nincs külön háztartási helyiség -ritkán találkozni ilyennel- idekerülnek a tisztítószerek és eszközök is, aminek már most ki kell alakítani olyan szekrényt, ahova elrejtheted. Sokkal rendezettebb és hangulatosabb képet fog adni a fürdőszobád és sokkal jobban el tudsz majd lazulni a kádban merengve, vagy épp egy kellemes zuhany alatt.

Ha a barátaidnak nem is, de a hölgy ismerőseidnek biztos kiemelt fontosságú a fürdőd állapota

Tervezésért, tanácsért keress minket!

bathroom.jpg

Forrás 

 

 Ha tetszett a cikk, küldd el ismerőseidnek is. Ha követed  facebook oldalunkat, folyamatosan hasznos tippekkel ajándékozunk meg lakásod berendezéséhez. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyazsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr7012265258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása