5 szempont a férfias lakástextil választásához
2016. december 17. írta: sulyazsu

5 szempont a férfias lakástextil választásához

Mivel Te is egy stílusos férfi vagy, neked is  fontos, hogy kényelmes és hangulatos legyen otthonod, ahova hazatérsz. Ezen igényedtől vezérelve nem csoda, ha hamarosan a lakáskiegészítők színes világában találod magad, ahol bizony nehéz eligazodni a hatalmas kínálat között. Most ezzel a bejegyzéssel segítünk, hogy kevesebb időt kelljen töltened a boltban a válogatással, s könnyebben megtaláld a hozzád és otthonodhoz illő lakástextilt.  

david.jpg

forrás

Kedves Uraim! Azzal kezdjük, hogy így vagytok tökéletesek! És elfogadjuk, hogy férfiként nem mindenkinek sikerül a részletekre is figyelnie, s ez különösen igaz a lakásotokban is. Persze üdvözöljük a kivételeket is. Ti  pedig higgyétek el, nekünk, hogy a részletek is nagyon fontosak. Lakásodban is a részletek azok, amik egyedivé és a te stílusoddá teszik az otthonodat. Nem elég csak a fő bútorzattal foglalkozni, hanem megfelelő figyelmet kell fordítani egyéb részletekre is. Nem elég csak azt megtervezni, hova fognak kényelmesen elférni az egyes bútordarabok, hanem azt is, hogy mi lesz az a harmónia, amiben jól érzed magad.

 

A férfiasan tökéletes lakás is ugyanazokkal az elemekkel készül, mint bármely más, ezért, ha hangulatos otthont szeretnél, nem lehet kispórolni belőle a plusz elemeket. Gyakran azt gondoljátok, hogy nem kell foglalkozni a kiegészítő elemekkel, meg a dekorációval, spóroljunk azon pénzt és időt. Pedig pont, hogy azok adják meg a plusz hangulatot egy-egy helyiségben. Gyakran úgy gondoljátok, nem lényeges a textilekkel foglalkozni, mert azok olyan női dolgok. Annyiban igen, hogy talán a legtöbb nőnek több érzéke van ezek harmonikus összeválogatásához. 

Tehát, amikről most értekezünk: Hogyan válassz a az otthonodba megfelelő

  • szőnyeget,
  • kiegészítő díszpárnát,
  • ágytakarót,
  • függöny anyagot,

 

 

úgy, hogy az továbbra is az igazán stílusos férfit- azaz téged- tükrözzön.

 

FÉRFIAS JELLEG

Maradj a férfias jellegnél! Ez az első és legfontosabb. Erről már írtunk korábban, mitől is lesz egy otthon berendezése férfias és mik a férfias jellemzői egyes berendezési elemeknek. 

geometriai.jpeg

minta.jpg

SZÍNEK

Választhatsz egyszínű textilt. Színeiben választhatsz barnát, fekete-fehér kombinációt, szürkét, vöröset. De kiegészítő színként, -vagyis, amiből csak kevés van benne- lehet egy narancssárga, citromsárga minta is. 

 

voroses.jpg

szinesparna.jpg

MINTÁK

Ha kegészítőként mintás anyagot is szeretnél akkor kerüld a kisvirágos, leveles, pajkos, játékos témát.

A vagány férfihoz inkább a geometriai minták illenek. Ebből elég jó a felhozatal, ha magad szeretnéd kikeresni a megfelelőt, készülj fel,  hogy a bőség zavarában találhatod magad. De ha a fő színekre koncentrálva keresel szőnyeget vagy függönyanyagot, akkor tudod szűkíteni a kört. 

pillows.png 

ferfiasminta.jpg

csikos.jpg

Vigyázva kombináld a geometriai mintákat, mert ha túl sokat használsz belőlük és túl sok felületen, akkor nagyon zavarni fogják a szemed, a térérzékelésedet, az egyes elemek arányait torzítják. Inkább csak egy fajtát használj!

 

 

A barokkos mintájú textilekből csak kis mennyiségben, kevés felületre válassz, és inkább sötétebb tónusban gondolkodj. 

parna7.jpg

 

FELÜLETEK

A fényes felület nagyon elegáns, azt sugárzod vele, hogy szereted a luxust, fényűzést, hogy Te is egy elegáns férfi vagy.

Nem szükséges túl erős, határozott -köznyelven mondva: durva - tapintású anyagokat választanod, attól még férfiasságot tükrözhet az otthonod. De tény, hogy vannak olyan anyagok, amiket férfi jellegűnek nevezünk. 

Az arany és ezüst csillogással (színnel) is csak óvatosan dekorálj. Ezek nagyon elegánsak, de ha sok helyen megjeleníted, akkor átmész egy ezoterikus, angyalkás kavarodásba. Ezt csak visszafogott módon érdemes használni. 

 arany.jpg

 

EGYEDISÉG

Korábbi posztjainkban is olvashattad, hogy érdemes egy valamit kiemelni a helyiség berendezésében. Egy olyan elemet választani, ami megtöri az egységet az enteriőrben. Pont azért, mert ezzel türközöd az egyediséged, az újító bátorságod. Jellegzetesen ezt tartjuk a férfias otthon hangsúlyos elemének, mert ez is tükröz  egy férfias hozzáállást. Ezúttal választhatod azt is, hogy a szőnyeg legyen a kiemelt elem.

rug2.jpg

rug.jpg

 képek innen és innen

 

Egy megfelelően összeválogatott, stílusba illő, igényes textilivilág bizony nem kis anyagi tétel, de megéri a ráfordítást, mert rengeteget ad kényelem érzetedhez. Ha pedig időt nem szeretnél rá fordítani, kérd lakberendeződ segítségét. 

vilagos_arnyalat.jpg

 

További ötletért, tanácsért ide írhatsz: info@lakberakademia.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyazsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr5712053651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása